124 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok

Budapesten jelenleg 17 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Hulladékudvarok Budapesten
Mi adható le a hulladékudvarokban?
Milyen feltételei vannak a hulladékok hulladékudvarokban történő leadásának?
Letölthető tájékoztató a hulladékudvarokról
HULLADÉKUDVAROKKAL KAPCSOLATOS, FONTOS, AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019 június 19-én, szerdán a nagytétényi hulladékudvar, a XV. kerületi SZÚK és a XVIII. kerületi SZÚK
technikai okokból 10:00-tól tart nyitva. Szíves megértésüket előre is köszönjük.
Tájékoztató az építési-, bontási törmelék (sitt) megváltozott átvételi rendjéről » (2019. június 1.)
A Jegenye fasori hulladékudvarunk sitthulladékot kizárólag zsákolva, vagy vödrökben vagy bármely módon a lapmérlegre helyezhetően -  kizárólag az átvételi feltételek teljesülése mellett - vesz át, hiszen a hulladékot jogszabályi előírások okán mérlegelni kell. Utánfutón, platón ömlesztve behozott sitthulladékot nem áll módunkban a hulladékudvarban átvenni.
A hulladékudvarokban csak a hulladékudvarok kapacitásának erejéig fogadunk hungarocell hulladékot. Fontos átvételi korlátozás: kizárólag teljesen tiszta, fehér hungarocell hulladékot fogadunk. Nem tartalmazhat semmilyen ragasztó maradványt, illetve szennyeződést.
A Károlyi Sándor utcai hulladékudvarban (SZÚK) kapacitáshiány miatt gazdasági társaságoktól továbbra sem áll módunkban hungarocellt átvenni!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a
  • a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban a zárást megelőző fél órában nem tudunk bontási építési hulladékot (sittet) átvenni pénztárzárás miatt;
  • a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban a kerti zöldhulladék átvétele ideiglenesen szünetel. Szíves megértésüket köszönjük!
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy mielőtt lom-, vagy festékhulladékkal elindulna, telefonáljon az adott hulladékudvarba, hogy van-e szabad kapacitás, át tudjuk-e venni az adott hulladékfajtát!

További felmerülő kérdések - online ügyintézés